Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

torstai 9. helmikuuta 2012

Staten Island Ferry / Statue of Liberty

Tunnustuksen aika: vaikka New Yorkissa on tullut viikkoja pyörittyä, en ole koskaan käynyt saarella, jossa Vapauden patsas sijaitsee. Päällimmäisenä syynä tähän ehkä se, että patsaaseen ei päässyt 9/11 jälkeen pitkään aikaan sisälle näköalatasanteille ja tällä hetkellä sisätilat taitavat olla suljettuna vielä useita kuukausia remontin takia. Lisäksi reissu saarelle maksaa, siihen saa varata useamman tunnin aikaa. Jos samaan laivaretkeen ottaa lisäksi pysähdyksen Ellis Islandilla, keikkaan menee puoli päivää, joka on hyvä ottaa huomioon aikataulujaan suunnitellessa.

Staten Island Ferry on lauttayhteys Staten Islandille, joka ajelee Vapauden patsaan ohi. Oranssista lautasta on vaikea erehtyä, reissu on ilmainen ja kulkuväli on suhteellisen tiheä. Menomatkalla Staten Islandille lautta ajaa tarpeeksi läheltä Vapauden patsasta, että ihan ok kuvia saa otettua, jos ei halua patsasta mennä läheltä ihmettelemään (kauempaa saa ehkä jopa paremmat kuvat kuin patsaan juurelta, arvelisin).


Staten Island Ferry löytyy 1-metronlinjan downtown pääteasemalle (South Ferry) Manhattanin eteläkärjessä. Muistelisin, että ainoastaan viisi ensimmäistä vaunua mahtuvat asemalle laiturille asti, joten kannattaa tähdätä etummaisiin vaunuihin, jos mielii jäädä kyydistä pois.

Staten Island Ferryyn noustaan suuresta lähtöhallista, jonka löytää varmasti noustessaan ylös metroasemalta. Lautta saapuu satamaan ja ulos päästetään ensin kyydissä olleet ja sen jälkeen portit avataan uusille matkustajille. Menomatkalla lautta ohittaa Vapauden patsaan eteläpuolelta, joten lauttaan noustessa kannattaa tähdätä oikealle puolelle, portaat ylös ja ulos kannelle. Lautan kannella on rajatusti penkkejä, joten ripeys on valttia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että monet kulkevat lautalla työmatkojaan, eivätkä välttämättä ole kovin ilahtuneita tönivistä, ryntäilevistä turisteista. Myös lautan sisätiloissa on runsaasti istumapaikkoja sekä a-oikeudellinen myyntitiski.

Jos Staten Islandille ei halua jäädä sen pidemmäksi aikaa roikkumaan, lähtee sama lautta takaisin päin. Lautasta on pakko poistua ja sen jälkeen kiertää terminaalissa lähtöaulaan, mutta samalle lautalle kerkeää kyllä. Staten Islandilla on ainakin kasvitieteellinen puutarha sekä muutama museo niille, jotka haluavat jäädä tutustumaan paikkaan paremmin. Edestakaiseen lauttareissuun saa varata aikaa reilun tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti