Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Pikaista ruokaa

Amerikka pyörii pikaruoalla. Se ei ehkä ole terveiden elämäntapojen perusta, mutta loman aikana suosittelen testaamaan myös sitä tarjontaa, jota ei Suomesta saa. McDonald's ja Subway ovat halpoja ruokavaihtoehtoja (esim. kampanjatarjouksena 30cm subi irtoaa viidellä dollarilla), mutta niitä voi mussuttaa myös täällä Suomessa.

Pikaruokapaikoissa tilaaminen on tehty äärimmäisen helposti. Ateriat on numeroitu ja riittää, että pyydät tiettyä numeroa (Can I have a number four, please). Toisin kuin Suomessa, jossa hampurilaisia tehdään valmiiksi odottamaan myyntiä, Amerikassa kaikki tehdään tilausten mukaan. Tämän takia oma tilaus on myös äärimmäisen helppo kustomoida ja saada juuri sellaisena kuin haluaa ilman syyllisyyttä siitä, että nyt joku joutuu vääntämään hampurilaisen varta vasten minulle, vaikka valmiitakin olisi. Useimmissa paikoissa juomien kanssa läträäminen on ulkoistettu asiakkaalle ja limuautomaateista saa kukin täyttää mukinsa haluamallaan juomalla. Jos haluat tilata pelkän hampurilaisen etkä koko ateriaa, parhaiten myyjät ymmärtävät silloin ilmaisun "just the sandwich". He puhuvat siis burgereista myös voileipänä, en tiedä miksi. "Can I have a number 4, just the sandwich, please".

New Yorkin katukuvassa törmää ainakin seuraaviin ruokaloihin:


Taco Bell: Meksikolaisvaikutteista pikaruokaa. Perustacot ovat maukkaita, etenkin jos muistaa tuunata niitä erivahvuisilla kastikkeilla, joita löytyy pienissä paketeissa jostain nurkasta. Myyjän esittämä hämmennystä joskus aiheuttava kysymys "soft or crunchy?" viittaa taco-kuoreen, jonka saa joko rapena maissikuorena (täällä varmaan yleisimmin tunnettu) tai pehmeänä, pienenä vehnätortillana.

Suosittelen: pieneen nälkään chicken quesadillaa. Suurempaan nälkään useampaa chicken quesadillaa.


Burger King: Tähän on moni tutustunut Tukholmassa käydessään. Menun tunnetuin edustaja on nimeltään Whopper, jonka voi tilata myös tuplana tai triplana, juustolla tai ilman.

Suosittelen: suureen nälkään Double Whopper with cheese.


Wendy's: Wendy's tunnetaan neliönmuotoisesta hampurilaispihvistään. Kuten BK:ssä, myös Wendy's tarjoaa perushampurilaisensa yhdellä, kahdella tai kolmella pihvillä). Juusto pitää taas muistaa pyytää erikseen.

Suosittelen: välipalaksi Single with cheese


Kentucky Fried Chicken (KFC): KFC näyttää mallia, miten yhtä ruoka-ainetta voi käsitellä monella tapaa. Tämä on kanafanien Mekka. Kanaa saa paistettuna, grillattuna, uppopaistettuna, Wingseinä, hampurilaisen välissä jne.

Suosittelen: iltapalaksi rapeaksi paistetut Wingsit, joita voi halutessaan tuunata kastikkeilla


Quiznos: Terveellisempi pikaruokavaihtoehto, Subwayn kilpailija.

Suosittelen: kevyeksi lounaaksi Baja Chicken sub

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti