Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

lauantai 25. helmikuuta 2012

Bryant Park

Kaiken suurkaupungin vilskeen keskellä on mukava joskus vetäytyä puistoon istuskelemaan ja ihmettelemään maailman menoa. Central Park on on New Yorkin tunnetuin puistoalue, mutta siitä ehkä myöhemmin lisää. Muutaman blockin päässä Times Squaresta sijaitsee Bryant Park, joka on myös poikkeamisen arvoinen paikka.

Lämpiminä kuukausina Bryant Park tunnetaan kaupungin suurimpana ulkoilmatoimistona. Puistoalueella on nimittäin ilmainen, avoin ja peräti toimiva langaton yhteys sekä pöytiä ja tuoleja, joka saa monet paikalliset siirtämään toimistonsa ulkoilmaan. Puistopöytien lisäksi nurmialuetta on paljon. Erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia on myös tarjolla - pingispöytiä (ilmaisia, aika kannattaa varata turistisesonkina etukäteen), shakkilautoja (pientä vuokramaksua vastaan) sekä petanque -ratoja.

Bryant Parkissa on usein erilaisia ulkoilmakonsertteja ynnä muita erityistapahtumia. Talviaikaan puistossa on luistelurata. Itse osuin kerran sattumalta paikalle kesken Maroon5:n konserttia.

Newyorkilaista puistokulttuuria on ilo seurata. Puistossa alkoholin nauttiminen on kielletty, joten siitä syntyviä järjestyshäiriöitä harvoin. Toisin kuin usein Suomessa, pöydät ja tuolit saavat olla paikallaan ilman, että kukaan kokee tarvetta ottaa niitä mukaansa, töhriä tai muuten vaan potkia kumoon. Roskat löytävät tiensä roskikseen ja puisto on todella siisti. Puistossa tupakointi on kielletty.
Lisätietoja Bryant Parkista voi katsella osoitteesta bryantpark.org/


View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti