Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kuukausi blogia takana

Kuukauden verran on tullut tätä blogia kirjoiteltua ja sivulatausten määrä on totaalisesti yllättänyt! Mukavaa, että olette tänne löytäneet, toivottavasti tästä on ollut myös jotain apua.

Matkustin itse ensimmäistä kertaa New Yorkiin vuonna 2006. Muistan sen odotuksen, jännityksen ja innostuksen. Olen tänne yrittänyt koota sellaista käytännön tietoa, jota en oikein mistään löytänyt etsinnästä huolimatta sekä lisäksi pieniä vinkkejä niistä paikoista, jotka ovat itselleni olleet kokemisen tai näkemisen arvoisia. New Yorkin lisäksi kokemuksia on kertynyt Las Vegasista, Illinoisin osavaltioon olen kahdestikin eksynyt festarireissulle, ja ystäviä löytyy myös Ohiosta sekä New Jerseystä. Yhdysvallat on kuitenkin niin suuri maa, että nämä paikat ovat vain pieni pintaraapaisu kaikesta siitä, mitä tarjolla olisi.

Tässä kuluneiden viikkojen aikana on myös varmistunut seuraava oma matkani Isoon Omenaan (jo seitsemäs sellainen). Otan pienen irtioton arjesta Suomessa ja lähden syksyllä kolmeksi kuukaudeksi vapaaehtoistöihin Manhattanille ja tapaamaan kavereita ympäri maata. Valmistelut ovat lentoja vaille valmiit, eli viisumi ja majoituskuviot ovat selvät ja virkavapaakin myönnetty. Tämän blogin aloittaminen on kaiketi ollut myös eräänlainen tapa kanavoida pitkältä tuntuvaa odotusta muihinkin kuin perheenjäseniin ja ystäviin, jotka varmasti ovat saaneet jo tässä vaiheessa kuulla aiheesta kyllästymiseen saakka.

Voi olla, että postaustahti hieman hidastuu tämän alkuryminän jälkeen, mutta tarkoitus on aktiivisesti jatkaa niin kauan kuin ideoita riittää. Viimeistään syksyllä voin taas hakea uutta inspiraatiota ja postailla suoraan paikan päältä.

Toiveita otetaan mielellään vastaan ja muutenkin voi asioita kysellä, jos voin jotenkin olla avuksi. Sähköpostia voi myös lähettää osoitteeseen newyorkvinkit@gmail.com.

11 kommenttia:

 1. tosi hyviä nää vinkit, oon saanu tosi paljon uutta hyödyllist tietoo :--) iteki lähen nykiin syksyllä!:-D

  VastaaPoista
 2. Tämä blogisi on todella mielenkiintoinen ja sisältää tosi hyviä vinkkejä! Itse tulen viettämään ensi kesänä muutaman viikon Nycissä :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla olen lukenut kaikki postaukset läpi ja tosiaan, älyttömän hyviä vinkkejä tullut jo tähän mennessä! Kiitos paljon tästä blogista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos kaikista hyvistä vinkeistä! Luin kaiken yhdeltä istumalta! Lähden vasta syyskuussa 10 päiväksi kahden ystäväni kanssa mutta nyt jo nautin "alkutunnelmista" Kannattanee ostaa useamman päivän voimassa oleva matkalippu julkisiin?
  Yst.terveisin Hollannista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä suunnitella jo tässä vaiheessa, niin teen aina itsekin :D Ehdottomasti kannattaa ostaa useamman päivän lippu, se on kuitenkin unlimited ride eikä tarvitse puljata metrocardin arvon kyttäämisen kanssa.

   Poista
 5. Mahtava blogi! Tarviiko Jenkkeihin viisumin jos oleskee alle 3kk (90pv) ? Mitä kautta olet hankkinut itsellesi asunnon tulevaa 3kk reissua varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, kiva jos on hyötyä! Alle 90 päivän lomamatkaa varten ei tarvitse viisumia, elektroninen matkustuslupa (ESTA) riittää.

   Tuleva majoitukseni järjestyi airbnb:n kautta, jaan asunnon kämppäkaverityyliin paikallisen kanssa. Airbnb:stä lisää tässä postauksessa: http://newyorkvinkit.blogspot.fi/2012/05/majoitus.html

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Olinkin jo lukenut tuon Airbnb postauksen, olen sieltä jo huoneita katsellut. Ajattelin vaan kysellä oliko sinulla joku muu hyvä majoituspaikka/asunnon etsimis sivusto tiedossa, josta olisit voinut vinkata!

   Onko vielä kokemusta siitä, kuinka pahaan grilliin lentokentällä joutuu nykin päässä kun jää oleskelemaan maahan pidemmäksi aikaa. Kyselläänkö siellä kovinkin tiukasti matkan tarkoitusta, yöpymispaikaa ym?

   Kiitos!

   Poista
  3. Airbnb on varmaan paras ja luotettavin sivusto, jota uskallan suositella. Paikalliset käyttävät paljon erilaisten ilmoitusten postaamiseen sivustoa nimeltä Craigslist, mutta itse en uskaltaisi lähteä sieltä majapaikkaa turistina etsimään. Ns. sohvasurfaus on yksi mahdollisuus, jos seikkailumieltä riittää, mutta en osaa sanoa, paljonko majoittajia on New Yorkin alueella. Couchsurfing.org tai hospitalityclub.org antaa tähän varmaan paremman vastauksen.

   Oma pisin matka ilman viisumia on ollut vain kolme viikkoa, joten hirveästi en ole joutunut näitä lomamatkoja selittelemään. Pidemmällä matkalla todennäköisesti tarkastetaan, että sinulla on matkalippu ostettu takaisin ja rahaa riittävästi. Maahantulolomakkeisiin vaaditaan ainoastaan tiedot ensimmäisestä yöpymispaikasta, eivätkä ainakaan minulta ole koskaan mitään majapaikasta kyselleet, oli se sitten ollut hotelli tai ystävän luona. Jos matkan tarkoitus on yleinen turistina pyöriskely, niin silloin vastauksena sightseeing yleensä riittää.

   Musta on usein tuntunut, että tuo maahantulohaastattelun sisältö riippuu tosi paljon siitä henkilöstä, joka haastattelijaksi osuu. Joskus minulta ei ole kysytty juuri mitään ja joskus taas tentattu enemmän. Jos kuitenkin matkan tarkoitus on oikeasti vain lomailu niin kyllä siitä haastattelusta pitäisi selvitä ilman sen kummempia ongelmia.

   Poista
  4. Joo, varattiin nyt ekaksi kuukaudeksi majapaikka Airbnb:n kautta! Tosi hyvä sivusto mun mielestä! Tarkoitus on olla reissussa se 90 päivää, saa sitten nähdä minkälainen tenttaaja omalle kohdalle osuu siellä lentokentällä... :--D

   Kiitos ja hyvää reissua myös sinulle!

   Poista
  5. Mukavaa matkaa ja onnea tenttiin, kyllä siellä yleensä maahan pääsee jos kovasti vakuuttaa, että on lähdössä myös sieltä pois! :D

   Poista