Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

perjantai 3. helmikuuta 2012

Intrepid Sea, Space & Air Museum (USS Intrepid lentotukialus)

New Yorkissa on paljon museoita, ja Intrepid ei ehkä ole se, josta kaikkein eniten puhutaan. Se on kuitenkin kiehtovuudessaan huippuluokkaa (jopa tällaisella parikymppiselle naishenkilölle). Kyseessä on palveluksesta poistunut USS Intrepid lentotukialus, joka on muutettu museoksi. Aluksen kannelle on kerätty erilaisia helikoptereita, hävittäjiä ja pienlentokoneita ja aluksen sisätiloissa pääsee näyttelynomaisesta kiertämään niin komentosillalla kuin miehistön majoitustiloissakin.


USS Intrepid


Aluksen kansi


Komentosilta

Lisäksi sisänäyttelytiloissa voi ihmetellä kaikenlaista lentämiseen, merenkäymiseen, avaruuteen sekä Yhdysvaltain merivoimien kalustoa. Innokkaimmat voivat maksaa vielä erikseen lyhyestä lentosimulaattorista, jolla voi testata hävittäjälentokoneen pilotin taitojaan. Sanottakoon oman ja veljen kokemuksen pohjalta, että kyseisen simulaattorin ohjain on herkemmän puoleinen ja tästä johtuen saimme iloisena yllätyksenä todeta, että laitehan pyörii 360 astetta ympäri.


Avaruuskapseli sisänäyttelytilassa

Pääsylipulla pääsee tutustumaan myös USS Growler Submarine -sukellusveneeseen.

Jos tällainen aihepiiri kiinnostaa, kannattaa varata useampi tunti aikaa, sillä museossa on oikeasti paljon nähtävää. Myös 13-vuotias veljeni viihtyi lentokoneiden parissa hyvin, joten uskallan suositella kohdetta lasten kanssa matkustaville.

Liput kustantavat aikuisilta $22, 7-17 -vuotiailta $17 ja 3-6 -vuotiailta $10. Senioreille (62+ vuotta) ja opiskelijoille alennetut hinnat (opiskelijakortti siis mukaan!). Visitor Centeristä (katso aiempi postaus) löytyy todennäköisesti myös alennuskuponkeja. Intrepid löytyy rannasta 12. avenuen varrelta 46. kadun päästä. Ihan viereen ei metrolla pääse, Times Squarelta noin kilometrin kävelymatka.

lisätietoja intrepidmuseum.org

1 kommentti:

  1. Onko kokemusta Kaupunkipassista? Esim. http://www.newyorkcity.fi/new-york-citypass-kaupunkipassi/

    VastaaPoista