Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

lauantai 11. helmikuuta 2012

Broadway ja TKTS

New Yorkiin mennessä kannattaa ehdottomasti tutustua Broadwayn tarjontaan ja käydä katsastamassa ainakin yksi Broadway-musikaali. Ennakkovaratut liput voivat musikaalista riippuen olla suhteellisen hintavia, joten saman päivän tarjoukset on järkevää hyödyntää, jos ei välttämättä halua nähdä jotakin tiettyä näytöstä tiettynä päivänä.

Näitä kuuluisia saman päivän lippuja myy TKTS, jonka näkyvin toimipiste on Times Squarella. Siitä voi lunastaa lippuja klo 16-20 (tiistaisin alkaen klo 15) saman illan näytöksiin. Lisäksi keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 10-14 voi ostaa lippuja päivänäytäksiin (illan liput eivät silloin ole myynnissä). Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin jonottamassa.

Itse olen taktikoinut lippuna South Street Seaportin toimipisteestä Front ja John Streetin kulmasta, joka aukeaa paljon ennen Times Squaren pistettä ja usein houkuttelee myös vähemmän ihmisiä paikalle. Jono on siis todennäköisesti huomattavasti lyhyempi. South Street Seaport TKTS on avoinna klo 11 alkaen ja myy lippuja saman illan näytöksiin sekä seuraavan päivän päivänäytöksiin (matinee).

Alennukset ovat yleensä 20-50% ja maksuvälineinä pitäisi käydä sekä käteinen että luottokortti. Myyntiin tulevia näytöksiä voi käydä toimipisteellä katselemassa etukäteen ja lippuja on myynnissä niin kauan kuin niitä riittää - kannattaa siis miettiä valmiiksi vaikka kaksikin vaihtoehtoa, jos ensisijainen vaihtoehtosi myydään nenäsi edessä loppuun.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet sijainneista löytyy TKTS:n omilta sivuilta.

On vaikea antaa suosituksia, mitä Broadwaylla kannattaa käydä katsomassa, sillä itse teatterifanina en ole vielä kertaakaan pettynyt tarjontaan. Musikaaleihin voi olla helpompi päästä sisälle ja seurata, vaikka ei ihan kaikkia puhuttuja vuorosanoja ymmärtäisikään, mutta Broadwayn perinteiset näytelmät ovat myös olleet mainioita. Lion King on kestosuosikki, joka on suhteellisen varma valinta, mutta en ole kertaakaan nähnyt lippuja myynnissä TKTS:n kautta alennettuna. Spamalot taitaa olla kiertueella, mutta jos se New Yorkiin palaa, kannattaa ainakin Monty Python fanien harkita siihen sijoittamista.

Jos TKTS ei natsaa eikä halua lipuista maksaa täyttä hintaa, joihinkin teattereihin myydään myös muutamia seisomapaikkoja ja opiskelijoiden (lue: opiskelijakortin omistavien) on mahdollista osallistua lippuarvontoihin. Näitä kannattaa käydä kyselemässä teatterien omilla lipunmyyntitiskeillä (box office).

Lisätietoja Broadway-tarjonnasta löytyy ainakin seuraavilta sivustoilta:
www.theatermania.com
http://www.broadway.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti