Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Elokuva-, TV- ja julkkisbongailua

New York on varsinainen kultakaivos niille, jotka haluavat nähdä elokuvista ja TV-sarjoista tuttuja paikkoja. Rahalla saa ostettua esimerkiksi ohjatun bussikierroksen eri sijainteihin, mutta myös omatoimisesti voi bongailua harrastaa selvittämällä hieman etukäteen, mitä haluaa nähdä ja missä kyseinen paikka sijaitsee. Muun muassa Movie Locations Guide -sivulle on kerätty yhteen karttaan monta Manhattanilta löytyvää tuttua kuvauspaikkaa, jonne varmasti löytää ilman opastakin.


Erään sitcomin ystäville hyvinkin tuttu rakennus Greenwich Villagesse Grove ja Bedford katujen kulmassa.

Julkkisbongailu on taasen New Yorkissa on helpohko harrastaa ihan vahingossakin. Myönnän itse olevani siinä suunnattoman huono, koska katson niin vähän TV:tä ja elokuvia, etten koskaan tunnista ketään - tai sitten tunnistan kasvot, mutta nimestä ei tietoakaan. Manhattanilla kuitenkin kuvataan jatkuvasti jotakin sarjaa tai elokuvaa ja useat julkkikset ovat myös asettuneet kaupunkiin asumaan, joten arkiset kohtaamiset ovat hyvinkin mahdollisia.

Broadway vetää myös puoleensa nimekkäitä näyttelijöitä ja heitä näkee usein musikaaleissa ja näytelmissä esiintymässä. Harjaantuneet Broadway-kävijät tietävät, että näyttelijät poistuvat teatterista näytöksen jälkeen Stage Door -ovesta, joka on yleensä pienen matkan päässä pääsisäänkäynnistä. Yleensä kyseinen ovi on kuitenkin helposti tunnistettavissa, koska se aidataan valmiiksi ja vartija patsastelee oven edessä. On kuitenkin sallittua jäädä aitojen ulkopuolelle odottelemaan, että näyttelijät poistuvat teatterista ja monet keräävätkin nimikirjoitukset suoraan käsiohjelmaan (Playbill, jaetaan ilmaiseksi näytökseen lipun ostaneille). Itse olen näytösten jälkeen tällä taktiikalla tavannut T.R. Knightin (Greyn Anatomia), David Hyde Piercen (Frasier) sekä Patrick Stewartin (mm. Star Trek). Osa näyttelijöistä jakaa nimmareitaan ainoastaan edellämainittuihin Playbill-lehtisiin (tämä esimerkiksi siksi, ettei jonossa olisi monta henkilöä hakemassa nimmareita valokuviin, jotka vain myydään eteenpäin eBayssa) mutta kuvattavaksi yleensä suostutaan mielellään.

Antoisaa bongailua itse kullekin, raportoikaa toki havainnoistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti