Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Coney Island (päivämatka)


Coney Island sijaitsee Brooklynin eteläosassa ja on mainio päivämatkakohde. Coney Islandilla on pitkä rantaviiva ja Atlanttiin voi pulahtaa uimaan (nautinnollisempaa ehkä kesällä kuin talvella). Rannalla on WC rakennus, jota voi tarvittaessa käyttää myös vaatteiden vaihtoon. Rantaviivaa seuraa puinen boardwalk, jonka varrella on ruokakojuja. Kojuista voi ostaa perinteisiä boardwalk-herkkuja, kuten hodareita ja corn dogeja. Corn dog on amerikkalaisten rakastama välipala, joka on käytännössä taikinaan dipattu ja sen jälkeen uppopaistettu nakkimakkara.
Boardwalk


Jos rasvaa tihkuva corn dog ei innosta, suosittelen käymään Nathan's Famous -nimisessä hot dog ravintolassa. Ketjun ensimmäinen ja alkuperäinen liike sijaitsee pienen matkan päässä rantaviivasta, mutta kannattaa ehdottomasti alkuperäisyyden vuoksi vierailla mieluummin siellä kuin pienemmässä kojussa, joka löytyy boardwalkilta. Luonnollisesti hodarit ovat pääasiallinen myyntiartikkeli ja niitä saa sekä taviksina että höystettynä perinteisillä lisäkkeillä. Cheese dog on hot dog, johon on lisätty juustokastiketta. Chili dog ei nimestä huolimattaan ole tulinen, vaan chilillä viitataan jauhelihapapukastikkeeseen, jota nautitaan etenkin eteläisemmissä osavaltioissa ihan sellaisenaan tai esimerkiksi ranskalaisten päällä (mysteerinen chili fries annos ei siis myöskään ole tulinen). Chili cheese dog yhdistää nämä kaksi lisuketta. Ketsupin ja/tai sinapin saa itse lisätä maustepöydän ääressä.
Nathan's Famous

Coney Islandilla on myös kaksi huvipuistoa, jotka kylläkin toimivat sulassa sovussa samalla alueella: Luna Park ja Deno's Wonder Wheel Amusement Park. Deno's on enemmän pienille lapsille suunnattu, kun taas Luna Parkissa on astetta suuremmat laitteet ja erillinen Scream Zone hurjapäisimmille. Luna Parkista löytyy myös mahtava tuttavuus nimeltään Cyclone. Kyseessä on puinen vuorisorata, joka tarjoaa yllättävän hurjan kyydin. Huvipuistoalueella voi ostaa unlimited ride -passin, mutta esimerkiksi Cyclonen voi käydä testailemassa kahdeksan dollarin hintaan. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, jos jyrkät dropit ja melkein sadan kilometrin tuntivauhti ei pelota. Aukio-oloajat kannattaa tarkistaa huvipuistojen nettisivuilta. Varsinainen sesonki alkaa vasta toukokuun loppupuolella, mutta viikonloppuisin puistot ovat auki jo huhtikuussa.

Coney Islandin rannan läheisyydessä on myös The New York Aquarium, joka on tutustumisen arvoinen paikka kaloista ynnä muista vedessä elävistä pitäville.

Coney Islandille pääsee kätevästi D, F, Q ja N-metroilla, Manhattanilta matka kestää noin tunnin ja pois hypätään päätepysäkille (Coney Island/Stillwell Av). Aquariumissa kävijät voivat F- tai Q-metrosta jäädä pysäkkiä aiemmin pois (West 8 St/NY Aquarium). Lisää voi käydä katselemassa osoitteessa http://www.coneyisland.com/tourism.shtml

Kartta Coney Islandin alueesta, josta voi lähemmäksi zoomaamalla bongailla sekä huvipuistot että Nathan's Famous ravintolan:

View Larger Map

2 kommenttia:

  1. Pääseekö Coney Islandilta noilla samoilla metrolinjoilla myös takaisin Manhattanille?

    VastaaPoista