Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Ilmaiset Wi-Fi:t

Suomalaisen datapaketin käyttö on kallista lystiä, joten jos matkassa on älypuhelin, iPod Touch, läppäri tai jokin tabletti-laite, ilmaisia Wi-Fi yhteyksiä on onneksi kaupunki täynnä. Google on hyvä kaveri kaupunkilomalla, jos tulee tarvetta tarkistaa sijainteja tai muita asioita. Luonnollisesti myös sähköposti kulkee ja Facebookinkin pääsee loman aikana leijumaan. Avoimia verkkoja tuntuu löytyvän pitkä lista joka kadunkulmasta, mutta harva niistä toimii. Tässä muutama paikka, jossa yhteydet suurella todennäköisyydellä toimivat:


Apple Store (kts. postaus)
Molemmissa New Yorkin Apple Storeissa on paljon koneita käytettävissä sekä myös avoin Wi-Fi, jota voi käyttää kaupassa sekä kaupan ulkopuolella omilla laitteilla.

Starbucks
Starbuckseissa on AT&T:n tarjoama Wi-Fi ja sillä nimellä se on muistaakseni listattu.

Coldstone (kts. postaus)
Wi-Fi toimii liikkeessä sisällä sekä vähän matkan päässä myös ulkopuolella.

Union Square
Union Square Partnership tarjoaa Union Squaren alueella ja puistossa ilmaisen Wi-Fin. Oman kokemuksen perusteella hieman oikukas, mutta toimii kohtuu hyvin avoimeksi, julkiseksi verkoksi.

Bryant Park (kts. postaus)
Bryant Park tunnetaan myös hyvänä ulkoilmatoimistona. Wi-Fi toimii puiston alueella yllättävän hyvin.

Barnes&Noble
B&N-kirjakaupoissa on AT&T:n tarjoama ilmainen Wi-Fi.


Suurin osa näistä yhteyksiä pelittää siten, että yhteys muodostetaan laitteen asetuksista. Tämän jälkeen avataan selain, joka ohjaa suoraan login-sivulle. Sivulla on todennäköisesti login-täppä, jota näpäyttämällä yhteyden saa toimimaan myös muuten kuin selaimessa (esim appseissa). Pelkästään yhteyden muodostuksella ei siis välttämättä pitkälle pötkitä, vaan vasta sisäänkirjautumisen jälkeen verkko on käytettävissä.

Näiden lisäksi satunnaisesti McDonaldseissa ja Burger Kingeissä on yhteyksiä. Tarkista myös hotellisi tarjonta!

2 kommenttia:

  1. onko central parkissa ilmainen wi-fi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Central Parkissa ei ole täysin kattavaa verkkoa, mutta muutamissa paikoissa toimii (ainakin Rumsay Playfield). Pääosin kuitenkin wi-fi -yhteyttä ei Central Parkissa ole.

      Poista