Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Katz's Deli

Katz’s Deli ja Carnegie Deli ovat käyneet kilpailua New Yorkin deli herruudesta jo vuosikymmenten ajan ja molemmilla deleillä on vankkumaton kannattajakunta. Katz’s delin historia ulottuu yli sadan vuoden päähän ja deli pyörii edelleen perinteitä kunnioittaen. Katz’s on vilahdellut myös valkokankaalla esimerkiksi elokuvassa When Harry Met Sally...

Menu on samansuuntainen kuin deleissä yleensä. Pääosaa näyttelevät leivät ja huolella tehdyt lihaleikkeleet. Katz’s tarjoaa toki myös muita ruokia kuten salaatteja ja keittoja. Aamiaismenukin on tarjolla 11:30 saakka. Sisääntullessa asiakas saa käteensä lapun, johon merkitään tilaus. Ruoka tilataan tiskiltä, jossa lihat viipaloidaan asiakkaan tilauksesta. Osa työntekijöistä ovat olleet Katz’sissa töissä vuosikymmenten ajan. He antavat mielellään maistiaisia ja heille on myös kohteliasta jättää dollari tai kaksi tippiä. Ruoan voi tämän jälkeen viedä itse pöytään ja nauttia omaan tahtiinsa. Jos lautaselle jotakin jää, tiskiltä voi pyytää laatikkoa, johon loput voi pakata mukaansa. Lopuksi kävellään ulos kassan kautta, jossa näytetään tilauslappunen ja suoritetaan maksu sen mukaan.

Olen testannut pastrami sandwichin sekä Carnegiessä että Katz’sissa enkä rehellisesti sanoen osaa päättää, kumpi deleistä vetää pitemmän korren. Pidän ehkä Carnegien lihan mausta enemmän, mutta Katz’s on ympäristöltään avarampi ja historia huokuu kaikkialla. Deli-herruuden voittajaa en siis osaa päättää, mutta jos aikaa ja kiinnostusta löytyy, kannattaa kokeilla molempia paikkoja.


View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti