Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Governor's Island

Governor's Island on pieni saari Manhattanin tuntumassa. Sitä on vuosisatojen mittaan käytetty ensin lähinnä armeijan tukikohtana ja välinevarastona, sisällissodan aikana jopa vankilana. Tukikohdan siirryttyä toisaalle saari siirtyi merivartioston käyttöön muutamiksi vuosikymmeniksi. Toiminnot saarella loppuivat 1990-luvun puolivälin paikkeilla ja saari oli pitkään ilman käyttötarkoitusta. Lopulta Governor's Islandista päätettiin kehittää retkikohde ja nähtävyys ja se avattiin yleisölle 2000-luvun alussa.

Saaren rikkaaseen historiaan tutustumisen lisäksi Gorvernor's Islandilla on mahdollista rauhoittua puistossa ja nauttia kauniista näköaloista Manhattanin eteläkärkeen ja Vapauden patsaalle. Saaren ympäri kulkee promenadi, joka on n. 3 kilometriä pitkä. Saarella on polkupyörävuokraamo, josta voi tavallisten pyörien lisäksi vuokrata myös tandempyöriä sekä perhemallisia vaunuja, joiden kyytiin mahtuu 4-6 henkilöä. Pyörien vuokrahinnat olivat mielestäni kohtuullisia, mutta niitä vuokratessa pitää vuokraamoon jättää henkilöllisyystodistus. Jos siis mukanasi on ainoastaan passi tai ajokortti, jää se vuokrauksen ajaksi pantiksi. Varoituksen sanana myös sellainen, että ainakin oman vierailuni aikana huomattavan moni pyörän vuokranneista ei tuntunut osaavan kunnolla sellaisella ajaa, joten tarkkana sai olla, ettei kukaan ajanut nurin. Pyörällä pääsee kätevästi ja nopeasti koko saaren ympäri.

Governor's Islandille on ilmainen lauttayhteys. Lautta lähtee Staten Island Ferryn vieressä olevasta Battery Maritime Building -rakennuksesta (Osoite 10 South Street) ja palaa samaan paikkaan takaisin. Saari on auki vain osan aikaa vuodesta, toukokuusta syyskuuhun. Ennen vierailua kannattaa tutustua osoitteeseen: http://www.govisland.com7 kommenttia:

 1. Kiva, että olet taas palaillut blogilinjoille :) Kirjoituksiasi on aina mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan vaikka hiljaiseloa vietetty. Postauksia käytännössä valmiina jonossa kirjaprojektin jäljiltä, kunhan niitä tänne muistaisin silloin tällöin siirrellä :)

   Poista
 2. Eka reissu Nykiin edessä ja googlaamalla löysin blogisi - superhyvä löytö! Itseäni askarruttaa metroissa ilta-aikaan (kuitenkin ennen puolta yötä) liikkuminen, onko turvallista vai pitäisikö välttää? Reisussa ollaan kaverin kanssa ja hotelli sijaisee Upper West Sidessa.

  Aija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Itse olen kulkenut metrolla kaikkina vuorokauden aikoina (myös yöllä) sekä yksin että yhdessä jonkun kanssa, enkä ole kertaakaan kokenut oloani turvattomaksi. En välttämättä lähtisi seikkailemaan syvälle Harlemiin metroasemille, mutta Upper West Sideen asti on mielestäni turvallista matkustaa myöhään illalla.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :)

   Aija

   Poista
 3. Moi, onko Newarkin kentältä parempi mennä bussilla kuin junalla Manhattanille, vai onko juurikaan eroa? Löytääköhän pysäkit yms helposti kentältä =P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Newarkista kulkenut vain junalla, joten bussikokemusta ei varsinaisesti ole. Uskoisin junan olevan nopeampi ja kätevämpi tapa kulkea Manhattanille ihan jo pelkästään ruuhkien takia. Juna-asema löytyy kyllä helposti, opasteet ovat selkeät ja ainakin viimeksi Newarkilla ollessa työntekijöitä oli joka paikassa neuvomassa, minne mennä seuraavaksi.

   Poista