Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

torstai 11. huhtikuuta 2013

Hudson River Park

Hudson River Park on mahtava paikka käydä kävelyllä kauniina päivänä. Hudson-joen rannassa kulkeva promenadi alkaa jo 59. kadun tienoilta ja sitä pitkin pääsee kävelemään aina Manhattanin eteläkärkeen asti. Matkan varrella on pelikenttiä, leikkipaikkoja, kaupunkitaidetta sekä monia satamalaitureita. Laitureilla on ilmaisia kiikareita, joilla voi tähyillä Vapauden patsasta tai vaikka pian valmistuvaa 1WTC-rakennusta.

Hudson River Parkin tarjontaan voi tutustua etukäteen osoitteessa http://www.hudsonriverpark.org 
Koko matkan kävely on pitkä reissu, mutta maisemia ehtii ihailla myös lyhyemmällä pätkällä. Promenadilta löytyy myös muutama NY Water Taxi pysäkki ja 44. kadun kulmilla on pyörävuokraamo.

12 kommenttia:

 1. Hei!
  Tämä sinun blogisi on aivan uskomattoman ihana ja täynnä hyödyllistä tietoa!! Itse olen menossa New Yorkiin ensi kesänä ja ihan ensimmäistä kertaa!! Jännittävää :)

  Majoitus meillä on ihan Manhattanin eteläkärjessä, Financial District -alueella. Onko sinulle tietoa, että onko alueella esim. hyviä kahviloita/ruokapaikkoja ja ruokakauppoja ja onko alueella turvallista liikkua iltaisin?

  Nähtävyyksistä sen verran, että onkohan Coney Island käymisen arvoinen paikka? Sinne kuulemma pääsee metrolla näppärästi.

  - Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva, että blogista on hyötyä! Mulle ei toi Financial District ole hirveän tuttu, joten ravintolasuosituksia en juurikaan osaa antaa. Alueena se on varmasti yhtä turvallinen kuin Manhattan muutenkin, joten itse kyllä uskaltaisin liikkua myöhäänkin. Ruokakaupan sijaintiakaan en osaa äkkiseltään sanoa ilman tarkempaa osoitetta, mutta apteekkeja (pharmacy) löytyy alueelta varmasti ja niistä saa myös joitain elintarvikkeita.

   Coney Island on mielestäni ihan mukava paikka, etenkin kesällä. Lisää juttua siitä täällä: http://newyorkvinkit.blogspot.fi/2012/04/coney-island-paivamatka.html

   Poista
 2. Moi! Todellakin, aivan mahtava tämä blogi!! Olen syyskuussa lähdössä toista kertaa Nykiin,enkä malttaisi odottaa,ja tämä blogi ei todellakaan auta asiaa!! :D Sain todella paljon uutta tietoa, vaikka luulin jo paljon tietäväni!
  Olisiko sinulla mitään ajanvietto vinkkejä, perusnähtävyydet (Esb, top of the rock, time's square yms) nähty jo viime kerralla. Olisin myös kiinnostunut, oletko törmännyt hyviin ja kohtuuhintaisiin pihviravintoloihin upper east sidellä/midtownissa? :) hyvistä aamiaispaikoista olen myös kiinnostunut samaisella alueella! :)

  Terveisin
  Cilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos perusnähtävyydet on katsastettu niin silloin suosittelen tutustumaan sellaisiin alueisiin, jonne ei välttämättä muuten turistina eksyisi. Esim. West Village on kivaa aluetta, josta löytyy paljon pieniä kahviloita ja Chinatownkin on ihan näkemisen arvoinen. Central Parkissa pyöräily on myös mukavaa ja Governer's Island on toinen tutustumisen arvoinen paikka, jos esimerkiksi Staten Island Ferry on jo koettu. Chelsea Market kauppahallia suosittelen myös!

   Pihviravintolat on mun ikuinen akilleen kantapää, kun kohtuuhintaisia sellaisia ei tunnu löytyvän. Steak Houset ovat useimmiten aika kalliita ja myös fiinimpiä paikkoja eli ihan missä tahansa asussa ei kannata syömään yrittää. Jotain peruspihvejä löytyy monesta ravintolasta, mutta eivät ole välttämättä hirveän laadukkaita. Olenkin taltuttanut pihvihimot yleensä BBQ-ravintolassa, niistä on ollut suhteellisen helppo löytää hyvin valmistettua lihaa.

   Aamiaispaikkoina olen yleensä suosinut dinereita tai kahviloita, niitä löytyy pilvin pimein ja ovat useimmiten halpoja. Upper East Sidella on ainakin Le Pain Quotiden -kahviloita ja Alice's Tea Cup taisi myös olla siellä suunnalla, samoin Gene's Coffee Shop.

   Poista
 3. Hei vaan,

  Viimein muistan sinua kiittää!!! Annoit syksyllä aivan mahtavia neuvoja ensikertalaiselle, selvisimme metrolla lentokentältä hotellille ilman mitään ongelmaan neuvojesi turvin!!! Suuret kiitokset:) Blogisi on avan mahtava, ja olit oikeassa...kerta NY:ssa ei riitä;)

  VastaaPoista
 4. Heips! Teimme tässä kuussa ekan matkan New Yorkiin, löysin sattumalta ennen matkaa blogisia ja täytyy lähettää sinulle ISO kiitos:) Monet asiat menivät mukavasti kun oli etukäteistietoa. Kaupunki oli iso mutta helppo liikkua, me lähdettiin musiikkitarjonnan perään ja onnistuttiin siinä yli odotusten (suurimpaan tapahtumaan saatiin edulliset liput paikan päältä ja tosi hyvät paikat sen lisäksi!)ja muihin päästiin ihan noin vain:)
  Upeeta oli. Vähän loppumatkaa varjosti Bostonin tapahtuma, tullissa oli hidasta ja tarkkaa ja kaupungilla paljon poliiseja, kun mielestämme niitä oli paljon muutenkin, kaupunki tuntui turvalliselta.
  Thanks!

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Tämä blogi on aivan mahtava, kiitos siitä ! :)
  Mistä sinä itse yleensä varaat matkasi?
  Osaatko sanoa, että saako jostain tietystä paikkaa matkoja edullisemmin?
  Paljon olet itse pulittanut esim. 2 viikon matkasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mä olen varannut omatoimisesti aina lennon ja hotellin erikseen eli en ole minkään matkatoimiston kautta matkoja buukanut. Finnairin suoraa lentoa Helsingistä olen suosinut, halvimmillaan olen sen saanut n. 400 euroon, mutta keskihinta on yleensä n. 600-700 euroa. Majoituksen olen pyrkinyt löytämään alle $100/yö eli alle 80e, mutta tässä en aina ole onnistunut. Tästä voi laskeskella hintaa kahdelle viikolla ja lisäksi tulee tietysti ruoka ja ostokset. Nyrkkisääntönä olen pitänyt, etten lähde Nykiin kitkuttelemaan eli vaikkei budjetti mikään megalomaaninen ole koskaan ollut, on se silti ollut niin riittävä, ettei ole tarvinnut jokaista dollaria laskea. Tältä pohjalta suosittelen miettimään omaa budjettia.

   Poista
  2. Kiitos tiedoista :) Onko sulla joku tietty paikka mistä aina tuon hotellin varaat? :)

   Poista
  3. Useimmiten olen tehnyt majoitusvaraukset suoraan hotellin omilta sivuilta, joskus expedia.comin ja joskus hotels.comin kautta. Ne hotellit, joita olen käyttänyt (näistä löytyy maininta blogin postauksesta, jonka otsikko on ehkä Majoitus) eivät taida edes olla näiden sivustojen varausjärjestelmissä mukana, joten siksi olen ne suoraan buukannut. Hintavertailut eri hotelleista on helppo tehdä esim juurikin hotels.comin sivuilla ja katsoa sitten vielä, mikä on hotellin omien sivujen tarjous.

   Poista