Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

lauantai 18. elokuuta 2012

Auntie Anne's

Kesäloma on aiheuttanut blogin hiljaiselon ja samalla tässä ajatukset ovat siirtyneet jo tulevaan syksyyn, jonka aion New Yorkissa viettää. Yritän saada tässä vielä muutaman postauksen aikaan ennen kuin siirryn metsästämään vinkkejä paikan päälle.

Pretzelit ovat tuote, joiden viehätystä en ollut oikein koskaan ymmärtänyt. Tämä muuttui, kun JFK:n lentokentällä kotia kohti lähtiessä hetken mielijohteesta ostin kupillisen tuoreita, höyryävän kuumia kaneli-sokeri -pretzel biittejä Auntie Anne's kojusta. Ehkä tuo makuyhdistelmä iski suomalaiseen korvapuusti-mieltymykseen, mutta sen kupillisen jälkeen olin myyty.

Suomalainen markkinoilla myyty rinkeli on ehkä lähin vertailukohde. Amerikkalaiset syövät pretzeleitä sekä makeilla että suolaisilla päällysteillä. Erityisesti pehmeät pretzelit ovat suosittuja, mutta kovat pretzelit (esim. meillekin tutut suolatikut) ovat myös perussnacksejä sipsien ohella.Auntie Anne's on hyvä paikka aloittaa pretzeleihin tutustuminen, joskin niitä saa ostettua myös monesta katukojusta. Auntie Anne's putiikkeja löytyy turistien suosimista paikoista, ainakin Times Squaren liepeillä, Macy'sillä, Penn Stationilla sekä Rockefeller Centerissä ketjuun voi törmätä. Niin, ja tietysti JFK:llä, ainakin terminaali 8:ssa, josta Finski lentää Suomeen. Cinnamon sugar on turvallinen valinta, suolaisen naposteltavan nälkään vaihtoehtoja löytyy ainakin pepperoni, valkosipuli ja jalapeno. Jos haluaa tehdä pretzelistään vielä himpun verran maukkaamman (ja ehkä epäterveellisemmän), mukaan voi ostaa sekä suolaisia että makeita dippejä.

Lisätietoa ja tarkempia sijainteja voi tarkastaa osoitteesta www.auntieannes.com

4 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, syksy New Yorkissa! Olen niin kade :) Mitä muuten teet siellä? Opiskeletko vai jotain muuta?

  Asuin yhden kesän jenkeissä ja pretzeleitä tuli ostettua isäntäperheen aloitteesta useasti, ja aina juustodipillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähden tekemään vähän vapaaehtoishommia. Olin opiskeluaikana yhden syksyn työharjoittelussa Nykissä, ja siitä lähtien on kutkutellut tehdä samanlainen keikka. Pakkohan sitä nyt on sitten lähteä, kun asiat järjestyivät :)

   Juustodipillä en ole pretzeleitä vielä kokeillut, mutta ehkä uskaltauduin niitäkin maistamaan. Kaikkihan on parempaa juuston kanssa :D

   Poista
  2. Kuulostaa hienolle! Ja tekipä mitä tahansa, niin syksyinen NY on parasta :) Mukavaa reissua!

   En muuten välitä pretzeleistä kovin paljoa, mutta kyllä se juusto tosiaan teki niistä vähän mehukkaampia :) Vois vaikka itsekin kokeilla seuraavalla kerralla, kun viimeksi jäi välistä...

   Poista
  3. Kiitos, bloggailen varmasti raportteja!

   Ihan en itsekään täysin ymmärrä tuota pretzelien syvintä olemusta, mutta kannattaa kokeilla tuota makeaa versiota. Se oli jotenkin helpommin lähestyttävä elämys :)

   Poista