Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Majoitus

Hotellitarjontaa riittää New Yorkissa ja laatu on hyvinkin vaihtelevaa. Hinnat ovat suhteellisen kalliita, joten majoitusta etsiessä pitää oppia erottamaan, mikä on "halpa" New Yorkin mittakaavassa. Alle 100 euron huonetta on vaikea löytää, jos ei ole valmis tinkimään tasosta.

Hotellia varattaessa kannattaa tarkistaa kaksi asiaa: muiden matkailijoiden arvostelut (esimerkiksi Googlesta, yelp.com:ista tai TripAdvisor.com:ista. Jos kaikki sanovat, että paikka on täysi läävä, se suurella todennäköisyydellä on sitä. Toinen tarkistuksen arvoinen asia on bedbugregistry.com, jonka avulla voi etsiä tietoa harkitsemansa hotellin mahdollisista ötökkäongelmista. New Yorkissa riesana ovat torakat ja luteet ja viiden tähden hotellikaan ei välttämättä takaa sitä, että kutsumattomia vieraita ei olisi lainkaan. Elukoitahan ei kukaan halua tuliaisiksi Suomeen tuoda, joten jos hotellissa herää pienikään epäilys siitä, että huoneessa majoittuu muitakin kuin sinä ja mahdolliset matkakumppanisi, ota yhteys respaan ja tee asiasta ilmoitus. Netistä löytyy paljon ohjeita siihen, miten matkatavaroiden kanssa tulisi kotiin tultaessa toimia, jotta estettäisiin mahdollisten ötökkätuliaisten leviäminen omaan huusholliin.

Kaiken tämän ötökkäpelottelun jälkeen mennään itse asiaan. Itselläni on vain muutamasta hotellista kokemuksia, joten muita en tietenkään uskalla henkilökohtaisesti suositella. Näihin paikkoihin olen ollut itse tyytyväinen:


Herald Square Hotel

Herald Square sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä 34. katua, jossa sijaitsee mm. Macy's ja Madison Square Garden. Huoneissa on oma kylpyhuone, mutta matkatavaroiden kanssa huone voi käydä ahtaaksi. Käytävät ovat hieman kolkot, mutta sijainti korvaa paljon. Käytössä ilmainen Internet-yhteys ja aulassa kahviautomaatti. Budjettihotelliksi saanut hyviä arvosteluita. www.heraldsquarehotel.com


Seafarers' & International House. 

Tämä ei oikeastaan ole hotelli, eikä edes hostelli, vaan eräänlainen merimieskirkko-tyyppinen guest house. Itse olen lähinnä törmännyt nuoriin ja seniori-ikäisiin matkaajiin, en niinkään merimiehiin. Huone, jossa ei ole omaa WC:tä tai suihkua irtoaa alle $90, mutta myös kylpyhuoneellisia huoneita on tarjolla hieman yli satasella. Sijainti on Union Squaren kyljessä, joka on henkilökohtaisesti lempialueitani, joten siksi olen mielelläni siellä myös majoittunut. Huoneiden taso ei ole mitenkään järisyttävä, hissi on hidas ja huoneissa ei ole tallelokeroita, mutta henkilökunta on aina ollut ystävällistä ja avuliasta. Elektronista varausjärjestelmää ei heillä vielä ole käytössä, joten kyselyt ja varaukset tehdään puhelimitse.
www.sihnyc.org


Pod Hotel

Upper East Sidella sijaitsevaan hotelliin eksyin kerran pienen säätämisen jälkeen, kun yöpymispaikkaa ei koko matkan ajaksi löytynyt (järkevällä hinnalla) ja jouduin vaihtamaan hotellia kesken kaiken. Pod Hotel oli kuitenkin kokemuksena positiivinen, joskin on mielestäni nykyään paljon kalliimpi kuin muutama vuosi sitten. Huone oli todella pieni ja suurta matkalaukkua oli vaikea saada leväytettyä auki. Koko hotelli oli kuitenkin vieraillessani hiljattain remontoitu ja käytävillä olevat WC- ja suihkutilat todella siistit.
www.thepodhotel.com


Airbnb

Airbnb.com on uusin tuttavuus, jonka kautta on ollut helppo löytää tasokasta majoitusta. Idea sivustossa on se, että paikalliset laittavat ilmoituksia omista kämpistään, jossa majoittavat matkailijoita. Periaate vähän sama kuin sohvasurffauksessa, mutta airbnb:n kautta löytyy privaattihuoneita, eikä pelkästään sohvapaikkoja. Useimmiten majoittujan käytössä on myös kylpyhuoneen lisäksi keittiö, jossa voi valmistaa vaikka aamupalan huomattavasti halvemmalla kuin syömällä sen dinerissa tai ravintolassa. Airbnb:n kautta voi ainakin sinkkumatkailijat ja pariskunnat katsella vaihtoehtoista majoitusta, mutta löytyy sivustolta paikkoja, joissa majoitetaan myös perheitä. Samalla saa mahdollisuuden tutustua paikallisiin ihmisiin ja kysellä heiltä vinkkejä.

Homman turvallisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta itse olen etsinyt majoittajia, joille muut ovat jättäneet positiivisia arvioita ja joilla on korkeatasoisia kuvia tarjoamastaan majoituksesta. Maalaisjärjellä pärjännee varsin hyvin. Majoituksen tarjoaja saa maksun vasta 24 tuntia saapumisen jälkeen eli jos paikka ei vastaa siitä annettua kuvausta, pikainen yhteys airbnb:hen ja homma aletaan selvittää. Tämä kyseinen Guest Refund Policy on voimassa, jos ongelmista ilmoitetaan 24 tunnin sisällä ja keskustellaan myös hostin kanssa. Airbnb:n sivuilla on yksityiskohtaisesti tehty ohjeita sekä majoittajille että majoitusta etsiville, joten niihin rauhassa tutustuen saa varmasti kuvan siitä, miten homma toimii.

New Yorkissa astui viime vuonna voimaan laki, joka kieltää asuntojen omistajia vuokraamasta niitä eteenpäin alle kuukauden mittaisiksi ajoiksi. Mm. Airbnb antoi lausuntonsa tästä aiheesta ja ilmaisi pettymyksensä lakia kohtaan. Uutisoinnin keskusteluissa kuitenkin tehtiin selväksi se, että pääasiallinen syy laille oli laittomien hotellien rajoittaminen. Käytännössä siis monet asunnonomistajat ovat pääasiallisesti vuokranneet yhtä tai jopa useampaa huonetta/asuntoa lyhytaikaisesta ja pyörittäneet näin hotellia ilman asianmukaisia lupia. Nettikeskusteluissa ja erinäisten päättäjien haastatteluissa on kuitenkin tarkennettu, että laki ei ilmeisesti koske järjestelyä, jossa asunnon omistaja on itse asunnossa paikalla eli toisin sanoen majoittaa lyhytaikaisia kämppäkavereita. Sen sijaan jos etsii nimenomaan vacation rental nimikkeellä olevia tyhjiä, lyhytkestoisia vuokra-asuntoja, voi ikävä yllätys olla vastassa ja majoituspaikka mennä alta, mikäli vuokraaja on järjestelmällisestä kämppiä vuokrannut eteenpäin ja viranomaiset ovat siitä saaneet vihiä. Laki kirjattiin hyvin epämääräiseksi ja laajaksi käsitteiltään, mutta mitään yksittäistä tahoa ei ole määrätty asiaa valvomaan, joten kiinnijäämisriski näillä "hotelliyrittäjillä" on suhteellisen pieni.

Airbnb:ssä kannattaa siis myös pitää silmällä sitä, että jos samalla henkilöllä tuntuu olevan vuokralla useampia huoneita/huoneistoja, voi kyseessä olla ns. laiton hotelli ja silloin on olemassa riski, että majapaikkaa ei olekaan, kun New Yorkiin saavut. Ongelmia ei pitäisi ilmetä, jos jaat asunnon sen omistajan kanssa ja yövyt esimerkiksi hänen vierashuoneessaan. Brooklynia ei suotta kannata vierastaa majoituksen suhteen, sillä airbnb-hosteja on paljon Brooklynin puolella ja sieltä on useimmiten hyvät kulkuyhteydet Manhattanille.

Omat kokemukseni Airbnb:stä ovat hyviä ja siksi uskallan sitä myös muille suositella. New Yorkissa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että kämpässä tuskin tulee nysvättyä kovin paljoa, joten vaikka sen jakaisi omistajan kanssa, siitä tuskin hirveästi on haittaa. Päinvastoin, paikalliselta hostilta voi saada hyviä vinkkejä ja tarvittaessa neuvoja mieltä askarruttavissa kysymyksissä.Heitän tähän alle vielä hotels.com tarjousbannerin, jota kautta voi myös hotelleja lähteä etsimään. Kiitän ja kumarran, jos teet varauksen nimenomaan tämän sivun linkin kautta. Saan siitä pienen provikan ja voin vaikka heitellä tänne jossain vaiheessa pientä kisavisailua, johon voin provikkarahoilla ostaa ihan oikeita palkintoja :) Sama koskee airbnb-varauksia, jos liikut sivulle tämän blogin kautta.

11 kommenttia:

 1. Moi!

  Olen lähdössä ystäväni kanssa elokuussa viikoksi Nykiin ja emme ole vielä varanneet mitään majoitusta, joten suositteletko, että varataan jo Suomessa majoitus koko ajaksi? Ja voiko saada lähempänä matkaa jotain super hyviä tarjouksia hotelleista ym. jos pitää silmät ja korvat auki vai onko parempi, mitä nopeemmin majoituksen varaa? Ei haluttais maksaa kauhean suuria summia pelkästään yöpaikasta, jossa tuskin paljoa aikaa vietetään..

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista, ollaan saatu paljon hyviä vinkkejä tulevalle matkalle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelisin varaamaan majoituksen täällä Suomen päässä valmiiksi, koska elokuu on vielä kesäsesonkia ja liikkeellä on paljon turisteja. Itse en lähtisi matkaan ilman, että olisi mitään majoitusta valmiiksi varattu.

   Varaamisajankohdalla on monta puolta. Budjettihotellit ja muut halvat majoitukset saattavat täyttyä jopa kuukausia ennakkoon. Jos hotelleissa on huoneita tyhjinä, niistä saattaa löytää todella hyviä tarjouksia lähempänä lähtöpäiviä. Silloin pelattaisiin kuitenkin hieman riskillä ja voi myös käydä niin, että hotellihuoneen hinta nousee sitä mukaan, kun hotelli on täyttymässä. Itse teen varaukset yleensä hyvissä ajoin, joten en osaa sanoa, miten nuo huonehinnat oikeasti vaihtelevat. Jos haluaa pelata varman päälle, voi varata huoneen, jossa ei ole peruutusmaksua. Varauksen jälkeen voi sitten pitää vielä silmällä tarjouksia ja perua ensimmäisen varauksen, jos hyvä diili sattuu kohdalle.

   Airbnb on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin hotellit ja sopii juuri sellaisille reissaajille, jotka tarvitsevat majoitusta lähinnä nukkumista varten.

   Poista
 2. kiitos tästä majoitus jutusta kun olen sitä mietiskellyt =) .

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyödyllisestä blogista!
  Osaatko sanoa mikä on tämän hetken tilanne tuon "vuokralain" osalta? Uskaltaako siis vuokrata kämppää viikoksi esim. airbnb:n kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Laki periaatteessa kieltää tällaiset viikon mittaiset vuokrat, jos huoneiston omistaja ei itse asu kyseisessä kämpässä. Airbnb:n kautta voi siis huoletta vuokrata huoneita lyhyiksi ajoiksi, mutta tyhjän asunnon vuokraamisessa on aina oma riskinsä. Airbnb:ssä kannattaa selailla, onko samalla henkilöllä tarjolla useampia huoneita/asuntoja ja jos on, toiminta saatetaan tulkinta lainvastaiseksi. Riski on kyllä hyvin pieni, sillä edelleenkään mitään tarkkaa viranomaistahoa ei ole valvontatehtävään käsketty, mutta jos esimerkiksi naapurit valittavat jonkun huoneiston jatkuvasta trafiikista, voi homma lkaa kiinnostaa jopa viranomaisia. Oma kokemukseni airbnb:stä kimppakämpän vuokraamisen osalta ovat olleet pelkästään positiivisia, joten hyvin uskallan sitä suositella.

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksestasi!

   Poista
 4. Moi, ihanaa, että täältä löytyi tarkempaa tietoa tuosta loma-asuntojen vuokraus asiasta, josta olen kuullut vain huhuja. Kirjoituksestasi oli paljon hyötyä ja sain paljon tietoa, jota en muualta ole löytänyt. Kiitoksia paljon kirjoittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos oli apua! Tämäkin on tietenkin oman ymmärryksen mukaan kirjoitettu, mutta tällaisen tiedon varassa olen itse elellyt ja majoituksia etsinyt.

   Poista
 5. Hei, kiitos vinkeistä. Löysin asunnon airbnb kautta ja se sijaitsee washington heights alueella Manhattanilla. Onko teillä tietoa minkänlainen alue on, eli turvallinen ja kulkuyhteydet tietysti kiinnostaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Asustelin itse syksyllä kolme kuukautta Inwoodissa, ja jonkin verran pyörin myös Washington Heightsissa, joka on käytännössä Inwoodin alapuolella. Alue oli mielestäni hyvin turvallinen ja viihtyisä, Inwoodissa läsnä vahvasta dominikaanikulttuuri ja samaa saattaa tavata myös Washington Heightsissa, riippuen vähän kuinka lähellä Inwoodia on. Kulkuyhteyksistä on vaikea sanoa, kun en tarkemmin tiedä, missä päin asuinpaikkasi sijaitsee, mutta Washington Heightsista pääsee Manhattanille sekä sinisen linjan A-junalla (joltain asemalta myös C) sekä punaisen linjan 1-junalla. A-juna on express ja matka Midtowniin (34. katu) kestää puolisen tuntia, 1-junalla pidempään kun pysähtyy muistaakseni jokaisella asemalla. Washington Heightsista alaspäin on Harlem, jota en välttämättä lähtisi kävellen ylittämään, vaikka se onkin kaupunginosa muuttunut paljon turvallisemmaksi kuin mitä se on aiemmin ollut.

   Poista
 6. Kiitos vastauksestasi. Varasin kuitenkin asunnon Williamsburgista, lähempänä Manhattania sekä siellä kertomusten mukaan kiva tunnelma,hyviä ravintoloita ym

  VastaaPoista