Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

maanantai 30. tammikuuta 2012

Miksi tällainen blogi?

New York on ollut eräänlainen intohimo ja pakkomielle jo monen vuoden ajan. Ensimmäinen matka oli unelmien täyttymys ja kesti kolme kuukautta. Sen jälkeen on tullut palattua kerran vuodessa muutaman viikon lomamatkoille. Manhattania on kuljettu ristiin rastiin ja paikallisia tapoja on tullut opittua - osa ystävien avustuksella, osa kantapään kautta.

En ole vielä kertaakaan kaupunkiin kyllästynyt. En hetkeksikään. Enkä usko, että niin käy myöskään tulevaisuudessa. Tämän blogin tarkoitus on jakaa kokemuksia ja vinkkejä New Yorkin annista. Keskityn lähinnä Manhattaniin, sillä se taitaa olla se paikka, josta useimmat New Yorkin valloituksen aloittavat. Voi olla, että jossain vaiheessa kirjoittelen tekstiä myös maan sisällä matkailusta - Las Vegas on toinen kaupunki, joka on tutuksi tullut.

Kommentteja, toiveita ja kysymyksiä saa jättää ja niihin parhaani mukaan vastailen.

10 kommenttia:

 1. Tulipa blogi tarpeeseen! Olemme huhtikuussa lähdössä ensimmäistä kertaa New Yorkiin ja imen mielelläni niin paljon tietoa kuin vain voin saada etukäteen!

  Luin jo lentokenttäkulkemista koskevan kirjoituksesi ja pidin siitä todella paljon! Olen yksityiskohtien ystävä ja tekstisi oli todella havainnollistava! Monesta paikasta on saanut lukea, että kentältä pääsee taksilla, metrolla jne, mutta missään ei kerrota miten esim sinne metrolle pääsee, kiitos siitä! :)

  Blogi jää seurantaan blogilistalla, toivottavasti kerkeät postailla mahdollisimman paljon ennen huhtikuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipas sitten sopivasti! Yksittäisiä ideaoita on paljon valmiina ja yritän niitä suoltaa tänne sitä mukaan kun kerkeän, varmasti ihan mukavan määrän ennen huhtikuuta :)

   Poista
 2. Ootko käynyt Los Angelesissa tai North-Carolinassa koskaan? Itse olen (toivottavasti) menossa kesällä noihin kumpaankin tapaamaan sukulaisia ja Amerikkaan ylipäätään ekaa kertaa. Niin ois ihan mahtavaa kuulla vähän niiltäkin suunnilta jotain vinkkejä ja juttuja, jos vaan oot sattunu käymään. :D

  http://createdin1992.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpaankaan noista en valitettavasti ole vielä ehtinyt, postailen tänne kyllä aika ajoin sellaisia yleisjuttuja kulttuurista ja paikallisten kanssa toimimisesta, joista voisi sinullekin olla jonkinlaista iloa :)

   Poista
 3. Hei! Haluaisin kiittää mahtavasta blogistasi, se on juuri sellainen kuin mitä olen itse yrittänyt etsiä onnistumatta - tähän asti. Itsekin kirjoitan tuoretta blogia matkailusta, aiheena tällä hetkellä myöskin New York. Tosin itsellä vasta tulossa toinen reissu Isoon Omenaan, joten kiva lukea hieman kokeneemman matkailijan kokemuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti toinen reissusi sujuu mukavasti, käyn kurkkimassa blogiasi :)

   Poista
 4. Ihan huippukiva blogi, kiitosta vaan! :) Paljon kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä.

  Minkälaisina vuodenaikoina oot käynyt NYCissä? Me ollaan lähdössä sinne joulukuussa viikoksi ja jatketaan siitä sitten Miamiin South Beachille.

  New York on ollut jo pitkään sellanen must-go-paikka ja nyt yritetään jo hyvissä ajoin miettiä että mitä kaikkea halutaan siellä nähdä. Ilman että aikataulusta tulee liian kiree - lomallehan me sinne ollaan menossa..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, kiva että blogista on ollut hyötyä!

   Mä oon matkustanut sellaisella sektorilla kuin kesäkuu-joulukuu eli vaihtelevasti tolla välillä nähnyt vähän eri vuodenaikoja. Kevät on ainoa, jota en ole Nykissä vielä viettänyt.

   Etukäteen suunnittelu on äärimmäisen hyvä idea, koska ihan kaikkea ei varmastikaan ehdi nähdä, vaikka kuinka yrittäisi!

   Poista
 5. Silloin kun olit siellä sen 3kk niin olitko vain vai teitko jotain muutakin? Itselläki tiedossa pidempi reissu, tai ainakin suunnitelmissa mutta en vain tiedä mitä siellä sitten tekisi jotain muutaki kuin vain kiertelisi paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden reissun tein opiskeluihin liittyvän kansainvälisen työharjoittelun puitteissa ja tulevana syksynä olen lähdössä taas melkein kolmeksi kuukaudeksi vapaaehtoistöihin samaan paikkaan. Ainakin kun itseäni ajattelen, niin pidemmillä reissuilla on hyvä olla jotain tekemistä tiedossa. Rahankäyttö pysyy ehkä paremmin hallinnassa, kun elää eräänlaista työn värittämää arkea eikä pelkästään lomaa. Suosittelisin kartoittamaan noita vapaaehtoishommia, joskin se useimmiten tuo mukanaan viisumit ynnä muut säädöt. Jos mitään ei löydy, rohkaisisin siltikin lähtemään reissuun ja olla sitten vaikka vaan turistina se sallittu 90 päivää. Se vaatii hieman enemmän kurinalaisuutta ja silloin kannattaa etsiä kodinomainenn majoitus, jossa on mahdollista esimerkiksi laittaa ruokaa ja muutenkin viettää aikaa.

   Poista