Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 31. tammikuuta 2012

Iso nälkä, isompi leipä (Carnegie Deli)

Ruoka. Ruoka itsessään on jo yksi New Yorkin nähtävyyksistä. Kaduilla kävellessä näkyy, kuinka kiireinen kaupunki on kyseessä - mukaan otettavaa ruokaa löytyy kaikkialta ja erilaisista ruokakärryistä kantautuvat tuoksut piettävät alleen jopa pakokaasut. Yritän kaivella tänne muistini syövereistä ja otetuista kuvista joitain vinkkejä myös testatuista ruokapaikoista/annoksista. (Testailenpas tässä hieman samalla kuvien ja karttojen upottamista tekstin sekaan)

Yksi nykiläisten peruseineksistä on deli sandwich. Suomalaisittain yksinkertaisesti siis voileipä (joskin amerikkalaiset vähemmän voita tai margariinia leivällään käyttävät). Laadukkaimpia tekeleitä ovat ne, jotka tehdään tuoreena delissä, jossa liha siivutetaan itse ja leipä on takuulla tuore. Muutama paikka ja muutama leipä on noussut jopa kulttimaineeseen ja yksi niistä on Carnegie Delin Hot Pastrami sandwich. Pastrami on naudanpaistista savustamalla ja höyryttämällä valmistettu mehukas leikkele, jota ei tässä leivässä säästellä.



Tämä lahja lihansyöjille on ollut esillä monessa tv-ohjelmassa ja matkaoppaassa. Ehkä osittain täsä johtuen leivälle on osattu laittaa myös tyyrimmän puoleinen hintalappu ($17). Carnegie Delissä on pöytiä ja mahdollista jäädä nauttimaan ateria sisätiloihin, mutta jos sää sallii, itse suosittelen mukaan ottamista ja suuntaamista piknikille Central Parkiin, joka on kävelymatkan päässä. Tällöin säästyy kalliilta juomalta (jonka voi matkalta napata mukaan monestakin paikasta) sekä tipin jättämiseltä. Leivästä riittää hyvinkin kahdelle tai jopa kolmelle välipalaksi. Nautitaan mukana tulevan sinapin kera.


View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti