Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 9. joulukuuta 2014

päivämatka: Philadelphia

Jos aikaa on riittävästi ja intoa nähdä myös muita kaupunkeja, Philadelphia on yksi oivallinen päivämatkakohde.

New Yorkissa operoi muutama niin sanottu halpabussiyhtiö. Megabus ja Bolt Bus molemmat liikennöivät Philadelphiaan päivittäin ja kohtuullisen halvoilla hinnoilla. Itse olen kahdesta käyttänyt Bolt Busia ja todennut sen olevan hintalaatusuhteeltaan ihan passeli vaihtoehto parin tunnin matkalle.

Lippu Philadelphiaan Bolt Busin kyydissä voi irrota jopa $8 hintaan ja paluukyyti samoin, joten sen puolesta reissu on halpa. Liput on luokiteltu A, B ja C kategorioihin, joista A-lipun ostaneet saavat nousta bussiin ensin, sitten B-lipun ostaneet ja viimeiseksi C-lipun ostaneet. Toisin sanoen A-lipulla saa valita parhaat paikat, mutta muuten lipuilla ei ole muuta eroa kuin hinta ja varausajankohta.

Bolt Busin Philadelphian lähtöpysäkki on W 33rd Streetillä 11th & 12th Avenuen kulmassa. Kadunvarressa on merkki, mihin Bolt Busin on määrä pysähtyä. Bussi ei ole kummallakaan matkustuskerrallani ajoissa lähdössä, vaan ennemminkin puoli tuntia myöhässä, joten kovin tiukkaa saapumisaikataulua Philadelphiaan ei kannata itselleen järjestää. Päätepysäkiksi kannattaa valita JFK & N. 30th St, joka on Philadelphian rautatieasema takana kohtuullisen kävelymatkan päässä keskustasta.

Philadelphiaan saavuttua kannattaa ensin suunnata kohta rautatieasemaa ja sen läpi ja jatkaa matkaa yli Schuylkill joen ylitse kohti Market Streetia. Marketia pitkin pääsee kävelemään aina Historic Disctrictiin asti, joka on amerikkalaisen historian keskiössä ja näyttelee suurta osaa mm. itsenäisyysjulistuksen kanssa. Philadelphian kohteisiin voi kukin tutustua ja suunnitella päiväreittinsä sen mukaan, mutta tässä muutamia tärppejä, jotka omaan Philadelphia-vierailuun kuuluivat:


JFK Plaza ja Love Park (N. 15th & 16th Streetin ja Arch St & John F Kennedy Blvd:n välissä)
Tunnetun LOVE -maamerkin koti. Joulunaikaan myös ulkoilmatori, jossa myynnissä käsitöitä ja pientä syötävää.

Reading Terminal Market (12th Street, Filbert St. ja Arch St. välissä)
Kauppahalli, jonne on hyvä pysähtyä lounaalle. Suosittelen Dinic's kojua, josta saa loistavia sandwicheja (esimerkiksi Adam Richmanin America's Best Sandwich -voittaja : roast pork with sharp provolone cheese and broccoli rabe).

Hard Rock Cafe (Market Street)

Perinteitä kunnioittaen täältä irtoaa ainakin matkamuistopaita pienen pienestä Rock Shopista.

The Gallery at East Market
Ostoskeskus Market St. varrella.

ROSS - Dress For Less (701 Market Street #1)
Sama ajatus kuin New Yorkin Century 21 -kaupassa, mutta ROSSista olen löytänyt enemmän sopivia vaatteita ja hitusen halvemmalla.

Independence Visitor Center
Itsenäisyysjulistukseen liittyvää materiaalia ja matkamuistomyymälä

Liberty Bell
Historiallinen Liberty Bell löytyy Independence Visitor Centeria vastapäätä olevasta puistosta. Ilmaisnähtävyys. Muihin Historic District -kohteisiin pitää lunastaa pääsylippu.The Franklin Fountain (116 Market Street)
50-luvun tunnelmaa huokuva jäätelöbaari Market Streetin päässä.

Philly Cheese Steak
Perinteinen Philadelphia pikaruoka, joita saa suurin piirtein jokaisesta ravintolasta ja kiskasta. Jokaisella paikallisella on oma suosikkipaikkansa, josta saa sen ainoan, oikein alkuperäisen cheesesteakin. Käytännössä kyseessä on siis vehnäsämpylä, jonka väliin paistetaan ohueksi nuijittua naudanlihaa sekä juustoa - yleensä Wiz-merkkisen juustokastikkeen muodossa (joka on nähnyt yhtä paljon juustoa kuin Pirkan cheddar dippi). Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla alkuperäistä ja lähteä sen jälkeen vasta muokkaamaan. Täydellisyyteen pyrkivät voivat etsiä googlesta ohjeet, miten cheesesteak tilataan paikalliseen tapaan, jos ei halua erottua turistiksi. Omani hain pienestä lähiöraflasta nimeltä Ishkabibble's (337 South Street), joka on ilmeisesti myös paikallisten suosiossa. Jos ei jaksa kauempaa lähteä cheesesteakia metsästämään, myös Reading Terminal Marketista niitä on tarjolla.
South Street

1 kommentti:

  1. Oon lukenut varmaan kaikki postaukset läpi ja sun vinkeistä on kyllä varmasti hyötyä tulevalle matkalle :-) Mut mulla on ongelma! Onks sulla mitään tietoa, että pystyykö neuvottelemaan hotellin kanssa ikärajoista. Ollaan kaverin kanssa molemmat 18 ja hotellin säännöissä lukee että he ottavat vastaan vaan 21 ja vanhempia. Tilattiin siis pakettimatka ebookersilta ja ei tietenkään älytty katsoa mitään hotellin omilta sivuilta heidän käytännöistään! Nyt mistään kautta meidän yhteydenottoihin ei vastata ja pelätään että jätetäänkö meidät nyt sit pihalle tuolta hotellista...

    VastaaPoista