Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Taïm

Blogisti on siirtynyt paikan päälle ja postailu jatkuu tämän syksyn ajan New Yorkista. Arki alkaa pikkuhiljaa asettui uomiinsa ja aikaerokin tasoittuu mukavaa vauhtia. Kirjoittelen erillistä blogia tästä täällä seikkailemisesta, joka löytyy Blogger-profiilista, jos joku sitä haluaa seurata.

Nyt kuitenkin takaisin vinkkien pariin. Taïm on falafeleihin erikoistunut pieni ravintola West Villagessa. Falafelit ovat kikherneistä tehtyjä kasvispyöryköitä, joita on tarjolla kolmea eri makuvaihtoehtoa: green (yrttinen, eli persilja, minttu ja korianteri), harissa (tunisialaishenkinen mausteinen) ja red (mukana paistettua punaista paprikaa). Taïm on vegeravintola ja suuri osa menusta on vegaanille sopivaa, mutta kyllä tänne lihansyöjäkin uskaltautuu ja saa varmasti vastinetta rahalleen, jos ei ole allerginen kasvisruoalle.

Listan suosituin annos lienee falafel sandwich, jota kyllä itsekin suosittelen. Falafelit tarjoillaan pita leivässä ja lisukkeina on hummusta, kaalia, salaattia ja tahinia. Falafelit tehdään ja paistetaan aina vasta tilauksen jälkeen, joten mistään pakastepyöryköistä ei ole kyse. Sandwich lähtee mukaan alle $7, joten on lounasvaihtoehtona hyvinkin halpa. Mukaan saa ostettua myös smoothieita ja muita juomia. Maksu vain käteisellä!

Syöjä oli nopeampi kuin kamera ja sandwich tuhoutui puoliksi ennen kuvaamista.
Taïm löytyy siis West Villagesta Wavorly Placelta. Paikka on pieni ja istumapaikkoja vain muutama, joten useimmat ottavat ruoan mukaan. Ravintola on hyvin suosittu ja ollut esillä myös useammassa ruoka-alan lehdessä ja nettiarvosteluissa, joten useimmiten asiakkaita riittää ja tilaustaan voi joutua hetken odottamaan.


View Larger Map

2 kommenttia:

  1. Halusin vaan kiitti paljon sun vinkeistä joita kyselin kesän aikana new yorkia varten. Jokaisella vinkillä pärjäsin loistavasti matkalla ja kyllähän se rakkaus nykiä kohtaan roihahti vahvasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva että oli apua! Näinhän siinä usein käy, että NYC synnyttää sellaiset lieskat, että takaisin on päästävä :D

      Poista