Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Manhattan Mall

Juhannustauon jälkeen on taas aika palata blogin pariin. Toivottavasti olette ehtineet nauttia Suomen kesästä! Palataanpa kuitenkin ajatuksissa Suomesta New Yorkiin.

Amerikkalaiseen ostoskulttuuriin kuuluu olennaisena osana ostoskeskus, eli mall. Manhattanin mall-tarjonta on suhteellisen heikkoa ja lajinsa ainoa edustaja häviää helposti jopa Suomen suurimmille ostoskeskuksille. Siitä huolimatta Manhattan Mall on ainakin pikaisen pyörähtämisen arvoinen paikka, voipahan sanoa käyneensä. Paikka on pienehkö verrattuna jättimäisiin ostoskeskuksiin, joita voi lähteä Manhattanin ulkopuolella katselemaan.

Manhattan Mall pitää sisällään lähinnä kenkä- ja vaatekauppoja (esim. Aeropostale, Foot Locker ja Strawberry) sekä ketjutavaratalo JC Penney:n.

Manhattan Mall on hyvällä paikalla Herald Squarella eli välittömästä läheisyydestä löytyy myös mm. Macy's, Old Navy ja Victoria's Secret, joten nämäkin voi samalla shoppailureissulla koluta.

Lisätiedot Manhattan Mallista: http://www.manhattanmallny.com/index.aspx


View Larger Map

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Converse Store

Tunnustaudun Converse-fanaatikoksi. En juuri muita kenkiä edes omista. Aidot ja alkuperäiset Converset ovat Suomessa mielestäni vain aivan poskettoman hintaiset, joten Nykistä niitä kannattaa tuoda itselleen tuliaisena vaikka useampikin pari. Perusmallit ovat keskihinnaltaan useimmiten $40-$50 tienoilla.



Sanomattakin ehkä selvää, että Converse Store on kuin tennarifanien karkkikauppa. Kenkien lisäksi on toki myynnissä myös vaatteita ja muuta Converse tavaraa. Kaupassa on myös mahdollisuus ostaa kustomoituja kenkiä eli printtejä ja nauhoja saa rahalla niin paljon kuin lompakko kestää. Converse Store löytyy SoHosta Broadwayn ja Prince Streetin kulmasta ihan metropysäkin (Prince St: N- & R-linjat) vierestä




View Larger Map

Loppuun pitää vielä mainita, että Converset kuuluvat kyllä myös jokaisen normikenkäkaupan valikoimaan. Converse Storen lisäksi kannattaa tsekata myös Journey's, Foot Locker, Shoe Mania ja Champs Sports. Target myy Converse One Star -mallistoa.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Leffateatterit

Monien leffojen ensi-illat tuppaavat olemaan USA:ssa ennen Suomen ensi-iltoja. New York on leffateattereita täynnä ja etenkin pidemmillä matkoilla leffassa käynti voi olla mukava sadepäivän aktiviteetti. Tekstityksiä ei luonnollisestikaan ole, mutta siinähän se englanninkielentaito harjoittuu. Elokuvia löytyy vähän jokaiseen makuun, sillä suurien elokuvateatteriketjujen kaupungista löytyy paljon pienempia teattereja, joissa pyörii klassikkoja, indie ja muita pienempiä yleisöjä vetäviä leffoja.

Suuret elokuvateatteriketjut, kuten AMC, Clearview's Cinema ja Regal ovat helpoiten katukuvasta spotattavissa ja näytösvalikoimaa riittää koko päivälle. Esimerkiksi Times Squarella 42. kadulla 7. ja 8. avenuen välissä ovat AMC Empire 25 ja Regal vastakkaisilla puolilla katua. Näissä kahdessa teatterissa pyörii todennäköisesti tuorein elokuvaohjelmista ja uusimmat ensi-illat. Nämä suuret teatterit ovat jo massiivisuutensa puolesta nähtävyyksiä. Teattereissa on useita kerroksia ja kymmeniä saleja. Jokaisessa kerroksessa on kioski, josta voi ostaa leffaeväitä.

Lippuihin ei yleensä tule paikkamerkintöjä eli nopeat syövät hitaat ja vievät parhaat paikat. Päivänäytökset ovat usein tyhjempiä kuin iltanäytökset, joten hyvällä tsägällä elokuvasta pääsee nauttimaan aamupäivällä melkein tyhjään saliin. Lippujen hinnat pyörivät sekä isoissa että pienissä teattereissä yli $10 tienoilla, muistaakseni $13 taitaa olla aikuiselta aika normihinta. Limut ja popcornit eivät myöskään hirveän halpoja ole, popcornastiat suurinpiirtein saman kokoisia kuin täällä Suomen maassa mutta juomat sitten huomattavasti suurempia.

Elokuvien ikärajat kannattaa tarkistaa, Suomessa ne tuntuvat yleisesti olevan hieman alemmat. USA:n elokuvaikärajat ovat seuraavat:

G (General Audiences) - S (Sallittu kaikenikäisille)
PG (Parental Guidance Suggested) - Aikuisen harkintaa suositellaan
PG-13 - Aikuisen harkintaa suositellaan erityisesti alle 13-vuotiaiden kohdalla
R - Alle 17-vuotiaat vain aikuisen seurassa
NC-17 - Kielletty kaikilta alle 17-vuotiailta

Lisää elokuvateattereihin liittyvää voi katsella vaikka osoitteesta http://www.nyc.com/movies/ , josta löytynee kaikki New Yorkista löytyvät elokuvateatterit sekä elokuvat, jotka tällä hetkellä pyörivät.


Google Maps näyttää ystävällisesti New Yorkin elokuvateatteritarjonnan yhdellä kartalla, josta voi katsella sijainniltaan sopivaa teatteria helposti:


View Larger Map

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Dallas BBQ

Dallas BBQ on kokeilemisen arvoinen ravintola etenkin budjettimatkaajille. Alle $20 saa jo kepeästi alku- sekä pääruoan mutta todennäköisesti vain toisen jaksaa syödä. Alkuruoka-annokset riittävät usein kahdelle henkilölle, joka kertoo jo ehkä jotain myös pääruokien annoskoosta. Dallas BBQ ei ehkä ole kaikkein autenttisin BBQ-paikka, mutta ruoka on hyvää. Jälkiruokia ei ole tarjolla, mutta Times Squaren sijainnissa melkein naapurissa on onneksi Cold Stone, josta voi napata jäätelön jälkkäriksi, jos vatsassa on vielä tilaa.

Times Squaren Dallas BBQ on suuri ja tilava ravintola, joten jonotusaikaa harvemmin on, toisin kuin moniin muhin New Yorkin ravintoloihin. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että melutaso on kiireisinä aikoina sen mukainen. Muitakin sijainteja löytyy muutamia, mutta Times Square taitaa olla keskeisimmällä paikalla. Muistelisin, että Dallas BBQ on myös ainoa ravintola, johon olen törmännyt, jossa ei ole käytössä ns. free refill -politiikka, eli limulasia ei täytetä uudestaan ilman erilliskorvausta. Sisäänkäynnin luona on myös erillinen take out -tiski, josta voi tilata annoksen mukaansa ja nauttia sen vaikka picnic-tyyliin lähellä sijaitsevassa Bryant Parkissa.

Suosittelen Sticky Wingsejä (mukaan saa pyytämällä myös blue cheese dipin, joka on wingsien kanssa loistava), Chicken caesar -salaattia, brisket sandwichia ja perinteistä cheese burgeria.

Lisää voi katsella osoitteesta http://www.dallasbbq.com.


View Larger Map