Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Jamba Juice


Smoothiet ovat näppärä välipala ja Jamba Juicesta saa sekä terveellisiä että petollisen kaloripitoisia juomia. Valikoimaan kuuluu myös esimerkiksi tuorepuristetut mehut, kaurapuurot ja jogurtit, joten aamupalapaikkana Jamba Juice toimii varsin mainiosti. Hedelmäiset smoothiet ovat pääosin hyvänmakuisia ja terveellisiä vaihtoehtoja, kun taas ne herkut, jotka sisältävät esimerkiksi maapähkinävoita tai suklaata ovat lähempänä pirtelöitä.

Smoothiet myydään kolmessa koossa: sixteen (4,7 dl), original (7 dl) ja power (8,8 dl). Kassa tarjoaa smoothien sekaan usein myös boostia eli pientä lisäpotkua, jonka saa itse valita tarjolla olevista vaihtoehdoista. Boosteina saa mm. vitaaminilisän, probiootteja, vastustuskyvyn vahvistajan tai soijaproteiinin. Muistelisin, että osa boosteista on ilmaisia ja osa lisämaksun takana, mutta kassalla pitäisi olla niistä lista. Jamba Juice on Starbucksin lisäksi yksi niistä paikoista, joissa kassalla kysytään tilaajan nimi ja huudellaan sitten kun tilaus on valmis. Kannattaa siis valmiiksi joko valita itselleen uusi amerikkalainen alter ego nimi tai sitten opetella tavaamaan suomalainen nimi ja yrittää vielä tunnistaa sen uusi ääntämismuoto.

Suosittelen: Jamba Light Smoothies -listalta löytyvä Strawberry Nirvana.


Original-kokoinen smoothie

Jamba Juicea ei löydy ihan jokaisesta kadunkulmasta, mutta sekä Union Squaren että Times Squaren tuntumassa on helposti löydettävät putiikit. Tarkempia sijainteja voi etsiä vaikka tämän kartan avulla:

View Larger Map

torstai 22. maaliskuuta 2012

J&R


J&R on elektroniikkaan ja musiikkiin erikoistunut liike, joka löytyy Manhattanilta läheltä Brooklyn Bridgeä. Sisäänkäyntejä on katutasossa useampia ja jokainen vie tiettyjen tuotteiden osastolle eli kaikki ei löydy samojen ovien takaa. J&R Music World lienee Manhattanin yksi suurimmista levykaupoista ja paikkaa Virgin Megastoren jättämää aukkoa levytarjonnassa. DVD-levyjä löytyy myös useamman kerroksen verran, mutta niitä ostaessa kannattaa muistaa, että suurin osa on region 1 -levyjä eli eivät pyöri eurooppalaisissa soittimessa, ellei kyseessä ole aluekoodivapaa eli region free soitin. Elektroniikkaa löytyy laidasta laitaan ja erityisesti lisävarusteet että tallennusmediat (esim tyhjät DVD-levyt) ovat huomattavan paljon halvempia kuin Suomessa.

Jos musiikki tai elektroniset vempeleet kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tehdä ekskursio J&R kauppaan. Myös Century 21 on suhteellisen lähellä, joten sen voi helposti yhdistää shoppailureissuun.


View Larger Map

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Speedy's


Speedy's on 32. kadulta löytyvä deli, josta saa ainakin hyvää aamupalaa ja lounasta kohtalaisen hyvään hintaan. Paikan yläkerrassa lienee pöytiä, mutta ulkona on myös pieni Herald Square puisto, joten ruoan nauttiminen ulkoilmassa on sään salliessa hyvinkin vaivatonta.

Speedy's on hyvällä paikalla Herad Squaren tuntumassa, jonka ympärillä on lukuisia hotelleja ja sekä Macy's että Penn Station parin korttelin päässä. Viime kesänä Speedy's palveli meitä aamupalan kantapaikkana ja useimmiten mukaan tarttui perusamerikkalaiset grilled cheese -leivät (pekonilla tai ilman), jotka vastaavat meille tutumpia toasteja. Valintaa löytyy laidasta laitaan ja raskaan leivän kylkiäisenä suosimme hedelmälajitelmia. Paikka on nimensä veroinen, eli palvelu on nopeaa eikä ruokien valmistumista tarvitse kauaa odotella.



View Larger Map

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Ilmaiset Wi-Fi:t

Suomalaisen datapaketin käyttö on kallista lystiä, joten jos matkassa on älypuhelin, iPod Touch, läppäri tai jokin tabletti-laite, ilmaisia Wi-Fi yhteyksiä on onneksi kaupunki täynnä. Google on hyvä kaveri kaupunkilomalla, jos tulee tarvetta tarkistaa sijainteja tai muita asioita. Luonnollisesti myös sähköposti kulkee ja Facebookinkin pääsee loman aikana leijumaan. Avoimia verkkoja tuntuu löytyvän pitkä lista joka kadunkulmasta, mutta harva niistä toimii. Tässä muutama paikka, jossa yhteydet suurella todennäköisyydellä toimivat:


Apple Store (kts. postaus)
Molemmissa New Yorkin Apple Storeissa on paljon koneita käytettävissä sekä myös avoin Wi-Fi, jota voi käyttää kaupassa sekä kaupan ulkopuolella omilla laitteilla.

Starbucks
Starbuckseissa on AT&T:n tarjoama Wi-Fi ja sillä nimellä se on muistaakseni listattu.

Coldstone (kts. postaus)
Wi-Fi toimii liikkeessä sisällä sekä vähän matkan päässä myös ulkopuolella.

Union Square
Union Square Partnership tarjoaa Union Squaren alueella ja puistossa ilmaisen Wi-Fin. Oman kokemuksen perusteella hieman oikukas, mutta toimii kohtuu hyvin avoimeksi, julkiseksi verkoksi.

Bryant Park (kts. postaus)
Bryant Park tunnetaan myös hyvänä ulkoilmatoimistona. Wi-Fi toimii puiston alueella yllättävän hyvin.

Barnes&Noble
B&N-kirjakaupoissa on AT&T:n tarjoama ilmainen Wi-Fi.


Suurin osa näistä yhteyksiä pelittää siten, että yhteys muodostetaan laitteen asetuksista. Tämän jälkeen avataan selain, joka ohjaa suoraan login-sivulle. Sivulla on todennäköisesti login-täppä, jota näpäyttämällä yhteyden saa toimimaan myös muuten kuin selaimessa (esim appseissa). Pelkästään yhteyden muodostuksella ei siis välttämättä pitkälle pötkitä, vaan vasta sisäänkirjautumisen jälkeen verkko on käytettävissä.

Näiden lisäksi satunnaisesti McDonaldseissa ja Burger Kingeissä on yhteyksiä. Tarkista myös hotellisi tarjonta!

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Krispy Kreme Doughnuts

Jos makeanälkä pääsee kapungilla yllättämään, donitsit ovat omiaan sen tainnuttamaan. Dunkin Donuts on Manhattanilla näkyvin donitsiketju, joka on testaamisen arvoinen, mutta Krispy Kreme on oma suosikkini. Krispy Kreme on koko maahan levinnyt ketju, mutta Manhattanilla liikkeitä on ainoastaan yksi. Se ainokainenkin on piilotettu paikkaan, jonne harva eksyy sattumalta - se löytyy nimittäin Penn Station -juna-aseman sisältä. Donitsit ovat niin mahtavan hyviä, että paikka kannattaa aseman syövereistä etsiä. Perusdonitsi maksaa hieman päälle dollarin, mutta jos ostaa kuusi kappaletta tai koko tusinan, hinta laskee ja sokerihumala on taattu. Donitsi -sanan alle lukeutuu myös suomalaisille tutumpi munkki, joten hillolla täytettyjä herkkuja on saatavilla samasta paikasta.
Valikoimaa riittää ja donitseja voi valita erilaisilla päällysteillä, mutta ehdoton suosikkini on original glazed, joka on ketjun perinteisin ja eniten myydyin tuote. Käytännössä kyseessä on sokerikuorrutteella glaseerattu munkkirinkula. Ero esimerkiksi Dunkin Donutsin kanssa on donitsin koostumus, joka on niin pehmeän ilmava, että donitsi kirjaimellisesti sulaa suussa, etenkin jos sattuu paikalle silloin, kun uusi satsi on on lämpimänä tarjolla. Rohkeasti siis Penn Stationille seikkailemaan ja etsimään Krispy Kremeä - tarkkaa sijaintia en millään muista, mutta jollain käytävällä on paljon erilaisia ruokapaikkoja ja niiden seasta pitäisi löytyä!



View Larger Map

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Maksukortit

Luottokortit ovat näppärä tapa maksaa ostokset, mutta yllättävää kyllä, ne eivät ihan joka paikassa käy. Esimerkiksi monissa pienissä ravintoloissa ja dinereissa hyväksytään vain käteismaksuja. Lisäksi käteistä pitäisi aina olla tippaamista varten - tarjoilijoille, taksikuskeille, hotellien laukunkantajille jne. Useimmat hotellit vaativat varaukseen luottokortin ja autovuokraamoilla taitaa olla pitkälti sama linja. Mukana matkalla kannattaa siis olla sekä käteistä että luottokortti.

Luottokortti toimii rahannostoon automaateilla. Amerikkalaiset käyttävät pankkeja paljon, koska nettipankit ovat vielä hyvin alkeellisia. Suuri osa yrityksistä ja yksityishenkilöistä puljaa shekkien kanssa. Tästä syystä pankkeja on paljon (esim. Chase, CitiBank, Bank of America, Wells Fargo, Capital One), joten rahan nostaminen ei pitäisi olla ongelma. Pankeissa saattaa olla erillinen aula, joka aukeaa näyttämällä korttia lukijaan ulkopuolella. Kortin kadottamisen riski automaattiin on minimaalinen, sillä kortti dipataan sisään ja vedetään sen jälkeen heti ulos, jonka jälkeen automaatti kysyy tunnuslukua. Automaatti ei siis voi imaista korttia sisäänsä, vaikka olisitkin hidas lukemaan ruudun tekstejä. Nostoista menee ilmeisesti jonkinlainen korvaus pankin taskuun, joten ei välttämättä kannata ihan hirmuisen pieniä summia päivittäin nostaa. Meille tutumpia Otto-automaatin näköisiä laitteita on jonkin verran rakennusten seinissä, mutta varmin tapa löytää automaatti on etsiä pankki.

Isoissa kaupoissa on pääosin maksupäätteet, joita käytetään korttimaksuja tehdessä. Magneettinauha viedään silloin lukijan läpi ja lukijoissa on näyttö, johon tulee tiedot maksusta. Päätteessä on kiinni pieni kynän näköinen osoitin, jota käytetään maksun hyväksymiseen ja elektroniseen allekirjoitukseen. Kuittia ei tällöin tulosteta allekirjoitettavaksi, vaan allkirjoitus printtautuu suoraan maksupäätteeltä. Ennen allekirjoitusta laite kysyy, onko maksu credit vai debit -kortilla tehty. Jos maksupäätettä ei ole, myyjä hoitaa maksun kortilla kassapäätteen kautta ja tulostaa kuitin allekirjoitettavaksi.

Luottokortit toimivat yleensä poikkeuksetta, mutta debit -kortit (Visa Electron tai Debit-tunnuksella varustettu kortti) ovat oma lukunsa. Jonkin verran olen niitä reissatessani käyttänyt ja koska Electron käsitteenä ei ole amerikkalaisille tuttu, on korttia joskus pitkään ihmetelty. Sellainen mielikuva minulla kuitenkin on, että automaatin tai päätteen kysyessä "credit" vai "debit", eli luotto vai suoraveloitus, suomalaisten debit-korttien kanssa on joskus pitänyt valita "credit", jotta maksu onnistuisi. Debit-vaihtoehdon valittaessa seuraava kysymys on yleensä postinumero maksuvarmistusta varten, ja kun eivät pysty suomalaisiin pankkeihin varmistusta lähettämään, ei maksu mene läpi. Credit-vaihtoehdolla maksu onnistuu ilman erillistä varmistusvaihetta, vaikka se meneekin loppupeleissä tililtä suoraveloituksena.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Old Navy

Itselläni on tapa lähteä melkein tyhjällä matkalaukulla loman viettoon ja tehdä vaateostoksia New Yorkista sitä mukaan, kun niitä tarvitsee. Designer-tuotteita on tarjolla paljon, mutta tavalliseen arkikäyttöön ne ovat hieman liian tyyriitä (ainakin allekirjoittaneen lompakolle), mutta onneksi kohtuuhintaisiakin vaihtoehtoja on (tutun H&M:n lisäksi)

Old Navy -vaatekauppaketju myy hyviä perusvaatteita, joilla voi tarvittaessa täydentää käyttövaatevarastoa. Valikoimista löytyy vähän kaikkea niin naisille, miehille kuin kaiken ikäisille lapsillekin. Useimmissa myymälöissä on myynnissä myös äitiysvaatteita. Monipuolisen valikoiman lisäksi toinen ilahduttava asia on hinnat, jotka ovat suht alhaiset ja tavara silti hyvälaatuista. Myös alennusmyyntejä kannattaa pitää silmällä, niiden aikaan liikkeistä on löytynyt todella hyviä tarjouksia.

New Yorkin ehkä suurin myymälä on keskeisellä paikalla 34. kadulla Macy's -tavarataloa vastapäätä. Muut Manhattanin liikkeet löytyvät osoitteista 610 6 Avenue, New York ja 503 Broadway, New York


View Larger Map

torstai 1. maaliskuuta 2012

Toys R Us

Toys R Us -lelukaupat ovat rantautuneet Suomeenkin, mutta häviävät näyttävyydessään Times Squaren kaupalle.


Sisääntulijoita on vastassa valokuvaajat, jotka yrittävät pysäyttää mahdollisimman monia ihmisiä kameroidensa eteen. Valokuvan voi myöhemmin ostaa rapeaan hintaan muistoksi käynnistään. Massiivisessa lelukeitaassa on kerroksia ainakin kolme ja nallea, figuuria ja palikkaa löytyy joka lähtöön.

Lapsia et todennäköisesti saa tästä paikasta ulos ilman ostoksien tekoa, mutta kaupasta löytyy paljon nähtävää myös aikuisille. Kaupassa on mm.
-Legoista rakennettu Empire State Building ja Captain Jack Sparrow
-Jättimäinen Tyrannosaurus Rex, joka aina silloin tällöin herää henkiin
-Katossa viihtyvä Spiderman seitteineen
-Oikea, toimiva maailmanpyörä, johon ainakin lapset voivat ostaa lippuja.

Kannattaa siis ainakin poiketa katsomassa, mitä kaikkea kauppa pitää sisällään, vaikkei kohdeikäryhmän edustajien kanssa olisikaan matkalla. Kerrottakoon vielä semmoinen yksityiskohta, jonka tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä: Toys R Us:issa on suhteellisen siisti yleisö-WC (sijaitsee ylimmässä kerroksessa), jos Times Squarella pyöriessä hätä yllättää.

Alennuskuponkeja on tarjolla monessa kuponkivihkosessa, joten kannattaa selailla ne läpi ennen kassalle suuntaamista!



View Larger Map